Tere Filizi ile Fasulye Terin
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tarif aslında soya fasulyesi ile yapılıyordu, ben kuru fasulye ile denedim. Çok ilginç ve lezzetli bir sonuç elde ettim. Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün fasulyeler iyice yumuşayıncaya değin kaynatın. Suyunu süzün. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kullanacağınız kalıbın içine yağlı kağıt serin. Ben dikdörtgen bir kalıp kullandım, siz farklı kalıplardan yararlanabilirsiniz. Fasulyeleri robotta çekin. Bir tavaya zeytinyağını alıp, soğanı kavurun. Rendelediğiniz kabağı ilave edin. Çabuk soğuması için bir kaseye aktarın. İncecik kıydığınız maydanozu, acı kırmızıbiberi, yumurtaları, kremayı, limon suyunu, rendelenmiş cheddar peynirini ve fasulyeyi ekleyin. Kasedeki soğanlı-kabaklı karışımı da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice birbirine karıştırın. Malzemeyi, pişireceğiniz kalıba aktararak, üzerini spatula yardımı ile iyice düzleştirin. 35-40 dakika (süre, fırınınızın özelliğine göre değişebilir), iyice katılaşıncaya değin pişirin. Kalıptan çıkarmak için iyice soğumasını bekleyin. Soğuduğu zaman kare dilimler halinde kesin. Ben sunumda, tere yaprakları ve filizlerini kullandım.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL