Turşu Kavurması

Turşu kavurması. Karadeniz'de hemen hemen her evde sıkça yapılan, yeri geldiğinde ana yemek olarak da sofralarda yer alan lezzetli bir tarif. Sizler de bu tarifi keyifle hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı yemeklik doğrayıp yağda bir iki çevirin. Salça ekleyip karıştırarak iyice kavurun. Patatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Daha sonra kavurmaya devam edin. Turşuyu doğrayıp yemeğe katın. Karıştırdıktan sonra turşunun tuz oranına göre yemeğin tuzunu ayarlayın. Üzerine su ilave edip 30 dakika kısık ısıda pişirin. Ocaktan alıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...