Yoğurtlu Sos Eşliğinde Patlıcanlı Rulolar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyun ve yarım cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve kağıt havlu ile kurulayın. Her iki yüzüne de fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Daha sonra dil peynirini ince dilimler halinde kesin. Patlıcan diliminin içine bir parça dil peyniri koyun ve rulo yapıp, kürdanla tutturun. Patlıcan ve dil peyniri bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yarım kiraz domates yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika tutup, çıkarın. Yoğurt sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve nane ile pulbiberi derin bir kasede karıştırın. Patlıcan rulolarıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL