Zeytinyağlı Yeşil Mercimek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YIKANMIŞ mercimeği bol su ile bir gece öncesinden ıslatın. Suyunu süzün ve 4 su bardağı su ile orta ateşte 15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte hafif kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış patates ile domatesi ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra, mercimeğin içine katın. Mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra, tuz ile karabiber ilave edip, karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sivri biber ekleyin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL