Sübye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kavun çekirdeklerini iyice yıkayıp, liflerinden ayırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 120- 130 derece fırında iyice kuruyana dek bekletin. Tozşekerle birlikte mutfak robotunda un haline getirip tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ilave edip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında dinlendirin. Rengi beyazlaşan sübyeyi temiz bir tülbentten geçirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL