Ahtapot Yumurtalar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırarak oluşturduğunuz hamuru yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Diğer yandan sufle kaplarının içine Luna Zeytinyağlı'yı eşit bir şekilde paylaştırın. Kaşar peynirini küp küp doğrayarak yağın üzerine ekleyin. Her bir sufle kabına 1 adet yumurta kırın ve bir tutam tuz serpin.
Hamuru açın ahtapotun kolları şeklinde ince uzun şeritler halinde kesin ve sufle kaplarına yerleştirin. En son her sufle kabının üzerine açtığınız hamurdan kapak kesip yerleştirin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürüp, ikiye böldüğümüz zeytinleri gözleri gibi kapağın üzerine yerleştirin. 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL