Patates Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri iyice yıkayıp 1 çay kaşığı tuzu üzerlerine serpip iyice ovalayın. Hazırladığınız patatesleri, 2 adet fırın poşetine paylaştırıp ağzını bağlayıp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Süre sonunda patatesleri fırından çıkartıp ılıtın ve ortadan ikiye bölüp kabuklarına zarar vermeden içlerini boşaltın. Luna'yı eritip içine ince ince doğranmış pırasaları atın ve kalan 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek yumuşayıp pişene kadar kavurun. Sonrasında bu karışımın içine ince ince doğranmış pastırmaları ekleyerek altını kapatın. Bu karışımı, daha önceden hazırladığınız patatesli karışımın içine yağıyla birlikte dökün ve en son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek patateslerin içine geri doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika fırınlayıp sıcak olarak servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Patateslerin içine pırasayla birlikte sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL