Sevimli Poğaçalar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Luna'yı bir kaba alın ve hamur için gerekli olan bütün malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerini örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekletin. Daha sonra hazırlanan hamuru 9 adet portakal büyüklüğünde parçaya ayırın ve bir parçayı daha sonra kullanmak için saklayın. Ayrılan hamurları elinizle hafifçe inceltip ortasına 200 gr çikolatalı fındık kreması koyun ve hamuru kenarlarından toplayarak ortada birleştirin. Birleşim noktası alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Sakladığımız portakal büyüklüğündeki hamuru, 9 küçük parçaya bölün ve her bir poğaçanın burnu olacak şekilde yerleştirin. Hazırlanan hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin. Poğaçaları, fırından çıktıktan sonra soğutup şeker hamuru ve çikolatalı fındık kreması ile süsleyerek servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Çikolata kreması yerine dilerseniz marmelatta kullanabilirsiniz.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL