Tavuklu Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle pilav için 3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve rengi saydamlaşana dek 5-6 dakika kadar kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatarak, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişerken tavuklu kısmı hazırlayın. Bunun için de küp doğranmış soğanı 1.5 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'da pembeleşene dek kavurup, üzerine küp doğranmış havucu ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra tavuğu ekleyin. Suyunu salıp çekince salça, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Bir kasenin dibine tavuklu harçtan koyup, üzerine pilavı kaşıkla bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL