Armutlu Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığındaki margarin, un, tuz ve suyu karıştırarak hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış tart kalıbına yayın. Toz şeker, kakao, toz badem, oda sıcaklığındaki margarin, badem esansı ve yumurta sarılarını karıştırarak tartın iç malzemesini hazırlayın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir mikserle çırparak köpük kıvamına getirin. iç malzemenin içine en son köpük kıvamına getirdiğiniz yumurta aklarını katın ve karıştırın. Hamurun üstüne, hazırladığınız içi bir kaşık yardımıyla yayın. Armutları soyup, çekirdeklerini çıkarın, dörde bölün. 2 çorba kaşığı toz şeker ve oda sıcaklığında beklemiş 2 çorba kaşığı tereyağını çırpın. Armut dilimlerini bu bulamaca batırın ve tartın üzerine daire olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Bir tencereye kremayı koyup ocağa oturtun. Çikolatayı parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyene dek karıştırın. Tartı, bu kremayla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...