Bezelyeli Pay

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Küp doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Küp doğranmış domates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Ayıklanmış bezelye tanesi ve su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, bezelye yumuşayana dek pişirin. Üzeri için ayrı bir yerde patates püresi hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Süt ve tereyağı ilave edip, pürüzsüz bir kıvam elde edene dek iyice ezin. Pişen bezelyeyi fırın kabına alın. Üzerini patates püresi ile kaplayıp, zeytinyağı gezdirin. Fırının ızgara bölümünde yaklaşık olarak 10 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...