Çilekli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart için, şeker ve yağı derin bir kapta karıştırın. Yumurta ve unu ilave ederek iyice yedirin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. 170 derece fırında, tart hamurunun rengi hafif dönene kadar pişirin. Bu arada kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için de, çukur bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sütü kaynatıp, yumurta ve şekere ilave ederek karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tart ve kremayı soğumaya bırakın. Daha sonra tartın üzerini krema ile doldurun. Temizlenmiş ve dekoratif kesilmiş çileklerle süsleyin. Paketindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi, çileklerin üzerine gezdirin. Tartı file badem ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL