Elmalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için un, toz şeker, parçalara ayrılmış margarin, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile açıp yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üst hamuru için toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Margarini parçalara bölerek ilave edin. Un, toz badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tart hamurunu fırından alıp üzerine hazırladığınız üst hamurunu yayın. Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün. Daha sonra dilimlerinin birbirlerinden ayrılmamasına dikkat ederek incecik dilimleyin. Dilimlediğiniz yarım elmaları tartın üzerine yerleştirin. Dolmalık fıstık serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldığınızda üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL