Hurmalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yoğurma kabında yumurta, yoğurt, tereyağı, toz şeker ve unu yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir hamur ayırın ve geri kalanını unlanmış bir zeminde 26 x 26 cm ebadından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbının içini yağlayıp, unladıktan sonra kenarlarını kaplayacak şekilde hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Ayrı bir yerde dövülmüş ceviz içi, kuru üzüm ve yumurtayı karıştırın. 7-8 adet hurmayı üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanının içlerini çıkarıp, kıyarak cevizin içine katın. Bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra hamurun içine bu harcı yayın ve ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayıp, karışımın üzerine kafes şekli verin. Diğer hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve unlayıp, kafeslerin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine bal dökün ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...