Johann Straus Turtası (Avusturya Mutfağından)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta aklarını ve 8 çorba kaşığı toz şekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Başka bir kapta ise badem ezmesi ve yumurta sarılarını yumuşak bir karışım elde edene dek karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Likörlü karışıma un ve eritilmiş tereyağı ekleyip, karıştırmaya 5 dakika daha devam edin. Şekerli yumurta akını ekledikten sonra karıştırma işlemine tahta bir kaşıkla devam edin (çok fazla karıştırmayın). Hazırladığınız bu karışımı yuvarlak bir kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini keke bir bıçak batırıp, anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Kek piştikten sonra üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın. Krema ve ufak parçalara ayrılmış çikolatayı benmari usulü eritin. Karışım hafifçe ılınıp, rengi değişene dek çırpın. Ilınmış kekin üzerine dökün. Çikolata iyice soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL