Karnabaharlı Tartöletler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce tart hamurunu hazırlayın. Bunun için, tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Daha sonra unlanmış tezgahta açın. Hamurdan tart kalıplarınızın içine sığacak ebatta parçalar kesin. Kalıpları yağlayıp hamuru elinizle hafifçe bastırarak içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan, karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzüp ince kıydıktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine karnabahar, rendelenmiş havuç, pul biber ve tuz ilave edin. Karışımı tartöletlere paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verin ve üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL