Kıymalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU hazırlamak için, 4 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun. İki elinizle pütürlü bir hamur elde edin. 4-5 Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın. Kalp kalıpları yağlayın. Kalp kalıplarla, kullanacağınız kap sayısı kadar hamur kesin. Kalan hamuru, yeniden açıp yağladığınız kapların içine, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Diğer taraftan soğanı rendeleyin. Kıyma ile birlikte soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Mısır ununu ilave edip 1- 2 dakika birlikte kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra harcı kaplara bölüştürün. Hazırladığınız hamurdan kalp kapakları, hiç boşluk kalmayacak şekilde kapların üstüne kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Servis tabağına koyup yeşil salata ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...