Sebzeli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için derin bir kapta margarin, yumurta, un ve kabartma tozunu iyice yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru orta büyüklükte bir tart kalıbının içine kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle yayın. İçi için temizlenmiş sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın ve bir tavada hafifçe soteleyin. Tart hamurunun üzerine istediğiniz şekilde dizin. Sos için yumurta, süt, krema, kaşar peyniri ve beyaz peyniri robottan geçirin. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pişene kadar pişirin. Sıcakken dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL