Taze Meyve Karışımlı Mini Tartlar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Un ve tereyağını blenderde karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru açıp, küçük bir kısmını ayırın. Kalanından kalıpla 7 cm çapında yuvarlaklar kesin. Muffin kalıplarına yerleştirin ve çatalla üzerlerini delin. Hamurların üzerlerine yağlı kağıt ve nohut koyup, 10 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıtla, nohutları alıp, muffinleri 10 dakika daha pişirin. Dolgu malzemesini derin bir tencereye alıp, meyvelerin çok az suyu kalana kadar çok kısık ateşte pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra, dolguyu tartöletlerin içine koyun. Kalan hamuru da açıp, küçük yıldız kalıbıyla şekiller çıkarın. Yıldız şeklindeki hamur parçalarını tartların üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL