Arpa Şehriyeli ve Sebzeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Karışımın içerisine tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Tencereyi iyice ısıtın ve soslanmış butların her iki yanını mühürleyerek biraz pişirin. Pişen butları kenara alın. Aynı tencereye önce tereyağını sonra da küp küp kestiğiniz soğanları ekleyip kavurun. Kapya ve sarı biberi de küp şeklinde kesip ilave edin. Bezelyeyi ve arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırın ve kavurun. 2 su bardağı sıcak su ilave edip hafifçe karıştırın ve daha önce pişirdiğiniz butları yemeğin üzerine yerleştirin. Yemeği bu haliyle 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine dilerseniz ince doğranmış maydanoz serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL