Badem Taratorlu Tavuk Şiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUŞBAŞI doğranmış tavuk etini derin bir kaba alıp mısır nişastası, soya sosu, tuz, karabiber, köri, kekik ve sıvıyağı ile iyice karıştırıp etleri şişlere dizin. Bu şekilde 2 saat dinlendirin.
    Sosu hazırlamak için bademleri sıcak suda 1 saat bekletip kabuklarını soyun, sonrasında tavada iyice kavurun. Kavurduğunuz bademleri, soğan, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberle birlikte robottan geçirip püre haline getirin. Dinlendirdiğiniz tavuk şişleri ızgarada veya teflon tavada pişirin. Yanında sıcak badem sos ve salata ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...