Greyfurt Graten
Malzemeler
Yapılışı
-
1
GREYFURTLARIN üstlerini kapak şeklinde kesin. Elinizle suyunu sıktıktan sonra kabuklarını zedelemeden içlerini boşaltın. Yıkayıp kenara alın. Tavuk göğsünü çok ince doğrayıp bir tencereye alın. Sıvıyağda hiç su eklemeden kavurun. Üzerine ince kıyılmış mantar ilave edin. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra krema ile birlikte pişmekte olan tavuğa ekleyin. Sıktığınız greyfurt suyundan 1 çay bardağı kadarını da tencereye ilave edin. Karışıma ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı greyfurtların içine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL