Hindili Bamya Bastı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1.BAMYALARIN başını külah şeklinde keserek temizleyin. Haşlamak için, su ve sirkeyi tencereye alarak kaynatın. Daha sonra bamyaları ekleyerek 2 dakika kaynatıp sudan çıkartın. Süzgece alarak buzlu soğuk su ile doldurduğunuz kapta birkaç saniye bekletip çıkarın.
2.Tavaya veya geniş bir tencereye bamyaların baş kısımları dışa gelecek ve ortası açık kalacak şekilde daire biçiminde dizin.
3.Hindi etini kuşbaşı doğrayın.
4.Bir tencerede tereyağını kızdırarak eti pembeleşene dek kavurun. Kıydığınız soğanı ilave ederek soteleyin. Doğradığınız sivri biberi ve çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız domatesi ekleyerek birkaç dakika kavurun. Daha sonra ılık tavuk suyunu, tuzu ve yarım limonun suyunu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatarak 20 dakika ağır ateşte pişirip ocaktan alın.
5.Karışımın etli kısmını kevgirle süzdürerek bamyaların ortasındaki boşluk kısmına yerleştirin.
6.Süzülen suyun bir kısmını kepçe ile yemeğin üzerine gezdirin. Üzerine yağlı kağıt ve porselen bir tabak kapatın. Daha sonra tencere veya tavanın kapağını kapatıp ara ara kontrol ederek 20-25 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL