Izgara Tavuk Göğsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 TAVUK göğsü için zeytinyağı, ince kıyılmış arpacık soğan, tarhun, limon suyu, portakal suyu, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alıp harmanlayın. Tavuk etlerini ilave edip buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne önce saat 5 yönünde yerleştirip 3 dakika işirin. Ardından saat 7 yönüne çevirip 3 dakika pişirin. Tavukların diğer taraflarını çevirip önce saat 5 yönünde 3 dakika sonra saat 7 yönünde 3 dakika pişirip ızgaradan alın.
2 Diğer taraftan salata için avokadoyu soyup, kararmasını önlemek amacıyla limon suyu sürün ve uzunlamasına dilimleyin. Bir adet limon ve bir adet portakalın kabuğundan zester'le uzun şeritler çıkarın ya da rendenin geniş kısmıyla rendeleyin. Her iki portakalı da soyup, beyaz kısımlarını aldıktan sonra dilimleyin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve elma sirkesini küçük kapta karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
3 Akdeniz yeşilliklerini geniş bir kaba alın. Üzerine kekik, biberiye ve zeytinyağlı sosu ekleyip harmanlayın. Salatayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine portakal ve avokado dilimleri ekleyin. Limon ve portakal kabuğu serpin. Pişen tavuk etlerini dilimleyip salatanın üzerine yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri