Kaz Tandır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 2-2.5 saat haşlayıp süzün. Kazı fırın tepsisine alın. Üzeri için, bir kasede sıvıyağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın). Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. Kazı bulgur pilavıyla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...