Kestaneli Piliç Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KESTANELERİN ortalarına çizik atıp, kaynar suda haşlayın. Kabuklarını temizleyip, küp doğrayın. Kestanelerin yarısını yemeklik doğranmış soğan ve sarmısakla birlikte 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Blenderden geçirip püre haline getirin. Kenara ayırdığınız kestanelerin de yarısını harca ilave edip karıştırın. Butların içlerine karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayın. Daha sonra alüminyum folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Kızarması için pişirme süresinin son 5 dakikasında streç film ve alüminyum folyoyu çıkarın. Sebze yatağı için domates ve biberiyeyi zeytinyağında marine edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde ebegümecini tereyağında soteleyin. Kenara ayırdığınız doğranmış kestaneleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına ebegümecini yayın. Üzerine dilimlenmiş piliç sarmayı yerleştirin. Fırınlanmış biberiyeli domates ve balzamik sirke ile süsleyip sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL