Tavuk Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUĞU temizleyip yıkayın. Ayrı bir yerde kıymayı kavurun. Pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın. Harcı tavuğun içine yarısı dolacak şekilde yerleştirin. Tavuğun açık kısmını dikip, tencereye yerleştirin. Salça ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Tavuğu tencereden alıp, fırının ızgara programında kızarana kadar bekletin veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...