TAVUK SOTE

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak tencereye yağı koyup,soğan ve biberleri kavuruoruz pembeleşinceye kadar.daha sonra eti atıp suyunu salıp cekene kadar kısık ateste kavurmaya devam ediyoruz.suyunu cektikten sonra domates ve salcayı ekleyip 10 dk kadar yine kavuruoruz.en son baharatların tümünü ekliyoruz tuz hariç(cünkü eti sertleştiriyor.)daha sonra göz kararı sıcak su ekliyoruz ortalama kısık ateste 30 dk pişiriyoruz. (ben 1 bardaktan biraz fazla kullandım.)kapatacagınıza yakında tuz.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...