Zeytinli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK göğsünün dördünü de boylamasına dörde bölün ve toplam 8 parça tavuk eti elde edin Her parçayı döverek hafifçe inceltin ve bir adet tavuk etinin üzerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri
    çıkartılmış ve kıyılmış zeytini bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ile kekik koyup, karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için birkaç kat yaptığınız iple bağlayın. Kalan 6 parça tavuk etini
    de aynı şekilde hazırlayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve tavukları önlü-arkalı iyice kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Bu arada zeytin ezmesi ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve servis tabağına sıkarak
    şekil verin. Üzerine pişirdiğiniz zeytinli tavuğu yerleştirip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...