Aspik kabak çiçeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın. 5 su bardağı et veya tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kabak çiçekli karışımı ilave edin. Yumurta akları yumuşak bir tabaka şeklinde katılaşana dek, karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Makarna süzgecinden geçirip, karışımı servis tabağına alın. Süzgeçten geçirdiğiniz suya, buzlu suda erittiğiniz jelatinleri, şarap ve tuzu ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Karışımı mikserden geçirip 6 adet kalıba boşaltın. Kalıptan çıkartıp, yumurtalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan 5 adet kabak çiçeğini haşlayın. Kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL