Bulgurlu Cibes Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Cibesi yıkadıktan sonra, yumuşaması için kaynar suya batırıp, çıkarın. Yaprakları saplarından ayırın. Sarma yapılabilecek büyüklükte olanları kenara alın.

    2 Sarma içi için 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulgur, dolmalık fıstık, kuş üzümü, yarım çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber katın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ve nane ekleyin.

    3 Hazırladığınız bulgurlu harcı cibes yapraklarına koyup sarın. Kullanmadığınız cibes yapraklarını tencerenin dibine yerleştirip, sarmaları dizin. Üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. 15-20 dakika bulgur yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Tencerenin dibinde kalan suyu bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra üzerine yumurta sarısı, limon suyu ve tuz katıp, çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi servis tabağının dibine dökün. Sarmaları üzerine koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...