Çağlalı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp, üzerini geçmeye cek kadar su ekleyin. Soğan suyunu
    çekene dek tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yarım su bardağı zeytinyağı, pirinç ve ikiye bölünüp
    çekirdek yatakları çıkarılmış çağlaları ekleyin. 3-5 dakika kavurun. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, yenibahar,
    kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeteri kadar tuz ekleyin. Yarım su bardağı su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. 2 Haşlanmış asma yapraklarını düz bir zemine yayıp, ortalarına harcı pay edin. Yaprakları sarıp, tencereye dizin. Üzerine limon suyu ve sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. 30 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...