Fasulye Pilaki

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) 3-4 su yıkadıktan sonra, üzerini iki parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sonra fasulyeyi tekrar yıkayarak basınçlı bir tencereye alın. Üzerine, iki parmak aşacak kadar su ilave edin ve fasulyeleri hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Dilimlenmiş havucu da ekleyip yarım dakika daha kavurun. Bu arada patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patatesleri tenceredeki sebzelere ilave edip, 1 dakika daha, sebzeler hafifçe yumuşayana dek kavurun. Ardından kuru fasulyeyi, çekirdekleri ayıklanıp rendelenmiş domatesleri, dövülmüş sarımsakları, toz şekeri ve tuzu ilave edin. Üzerine, iki parmak aşacak kadar suyu ekleyip, ağır ateşte sebzeler ve fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp pilakiyi soğutun ve üzerine limon suyu gezdirin. Ardından kıyılmış dereotu serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...