Fesleğen Soslu Sebzeli Tavuk Bonfile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip, kızdırılmış yağda kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip, üst üste dizin. Fesleğen sos için fesleğen, sarımsak, zeytinyağı ve hardalı robottan geçirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...