İç Baklalı Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç baklaların kabuklarını çıkarıp, orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp, üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 adet soğan koyun. Tuz, karabiber, bir buçuk çorba kaşığı toz şeker ekleyip, haşlayın. Diğer taraftan soyulmuş, temizlenmiş enginarları tencereye alın. Üzerine yarım limon suyu, 1 adet soğan, bir buçuk çorba kaşığı toz şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra kenara alın. Enginarları pişirdikten sonra servis tabağına koyun ve iç baklaları üzerine alın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...