Köpoğlu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup irice doğrayın ve acısını alması için tuzlu suya koyun. 10-15 dakika suda bekletip çıkartın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domatesleri ayrı ayrı kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Yoğurdu bir kaba koyup sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine kızarttığınız sebzeleri ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın. Sıvı yağı kızdırıp pul biberi ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve tabağın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...