Mercimek Köfteli Mitite Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Köfte için kuzu ve hindi kıymasını derin bir kaba alın. İçine yumurta, galeta unu, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Küçük, yuvarlak köfteler hazırlayın ve una bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın. Mercimek püresi için yıkanmış mercimeği su ile birlikte tencereye alın ve ocağa oturtun. Suyu azalınca yıkanmış bulguru ekleyin
    ve tencerenin ağzını kapatıp, tencereyi ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Soğuyunca içine ceviz, domates-biber salçası, dövülmüş sarımsak, sıvı yağ, tuz, pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi
    iyice yoğurun ve harçtan iri parçalar koparıp, avucunuzun içinde içi boş yuvarlak köfteler halinde şekillendirin. İçlerine kızarmış köfteleri yerleştirip, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...