Otlu Yalancı Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Asma yapraklarının tuzunu almak için 15 dakika sıcak suda bekletin. Sudan geçirip kenara alın. Taze soğan, sarımsak, maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip incecik kıyın Geniş bir kaba alıp üzerine yıkanıp
süzülmüş pirinci, zeytinyağını, sirkeyi, toz şeker ve tuzu ilave edin. Baharatları da ekleyip iyice karıştırın. Asma
yapraklarını düz bir zemine serip içlerine büyüklüklerine uygun miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Yayvan bir tencerenin dibine birkaç adet yaprak serip dolmaları dizin. Üzerine bir tabak
kapatıp bir komposto kasesi su ekleyin. Ocağa oturtup ağır ateşte yarım saat pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL