Patates Topları
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayıp ezin. Havuç, kabak ve kırmızı biberi küçük doğrayın. Sarımsak ve soğanı kıyın. Sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 adet çırpılmış yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta, tuz, karabiber ve patatesi ilave edip karıştırın. Elinizle pürüzsüz oluncaya kadar yuvarlayın. Önce kalan nişastaya, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya ve susama bulayın. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, altın sarısı renk alana dek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartın. Nane yaprağı ve havuç toplarıyla süsleyip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL