Pirinçli Ebegümeci
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ebegümecini, kaynamış suya atıp, 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suyun içine daldırın ve çıkarın. Suyunu süzün. Yağda, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Rendelenmiş sarımsakları katıp biraz kavurun. İnce kıydığınız ebegümecini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Ebegümeci kendi suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ardından üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Kapağı kapalı olarak 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL