Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberlerin tohumlarını temizleyip, kenara alın. Doğranmış soğana tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin. Zeytinyağı ve soğanı tencereye alıp, rengi dönene kadar kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya
    devam edin. Pirinç, kuş üzümü, yenibahar, kıyılmış dereotu, maydanoz, limon ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, demlenmeye bırakın. Biberlerin içlerini, harçla doldurup, ağızlarını dilimlenmiş domatesle
    kapatın. Tencereye yerleştirip, yarıya gelecek kadar su ilave edin. Biberler yumuşaya

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...