Zeytinyağlı Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstıkları alın. Fıstıkların rengi pembeleşene kadar kavurun. Toz şeker ve tuzu ilave edin. Tenceredeki karışıma yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak salça, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekleterek şişmesini sağlayın. Kuş üzümü, dolma baharı, karabiber ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Harcın soğuması için tencereyi bir kenara alın ve 2 saat dinlendirin. içlerini oyduğunuz havuç ve domateslerin içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin. 2 su bardağı su ve zeytinyağı gezdirip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Dolmalar ılındıktan sonra servis tabağına alın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...