Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dolmanın iç harcını hazırlamak için pirinci ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyup soğuyana kadar bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları kavurun. Üzerine süzülmüş pirinç ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Pirinç beyazlaşana dek kavurun. Maydanoz, dereotu, nane, kuş üzümü, karabiber, yenibahar, tarçın, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan patlıcanları yıkayıp kurulayın. Düz bir zemine koyup üzerine elinizle bastırarak oklava yuvarlar gibi yuvarlayın (bu işlem, patlıcanların içlerini daha kolay boşaltmanızı sağlar). Daha sonra patlıcanları ikiye bölüp içlerini boşaltın. Hazırladığınız içi patlıcanlara paylaştırın. Tencereye yerleştirip üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte 1 saat pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...