Zeytinyağlı İç Bakla
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, üzerine yarım çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın. Baklayı ayıklayıp kararmasınlar diye bu suyun içine atın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, incecik kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız iç baklayı suyuyla birlikte üzerine ekleyin. Toz şeker ve tuzu ilave edin. Bir paça yağlı kağıdı hafifçe ıslatıp sıkın. Tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın (Bu şekilde tencere hava almaz ve yemek daha iyi pişer). Orta ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpin. Soğutup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL