Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları kıyıp, 1 çay bardağı su ile pişirin. Pirinci zeytinyağında 2 dakika kavurun. Kuş üzümü, dolmalık fıstık, tozş eker ve 1 su bardağı su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, tarçın, nane, karabiber, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. Düz bir zemine yayıp, ortalarına harç yerleştirerek sarın. Tencereye sıkışık şekilde yerleştirip, üzerlerine bir buçuk su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana dek pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL