Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklanın iki ucunu kesip kılçıklarını sıyırın. Arzunuza göre doğrayıp su dolu bir kaba alın. Hepsini temizledikten sonra yıkayıp süzün. Üzerine yarım çorba kaşığı tuz ve limon suyunu ekleyerek harmanlayın. Aynı boydaki 10-15 adet baklayı yemeği pişireceğiniz tencerenin dibine tek sıra halinde dizin. Baklanın tam ortasına ince kıyılmış dereotu ve nane yerleştirin. Taze soğanları ayıklayıp kıyın. Beyaz kısımlarını nane ve dereotunun üzerine ekleyin. Kalan bakla ve taze soğanı tencereye yerleştirin. Zeytinyağı, su, toz şeker ve tuz ekleyin. Tencerenin üzerine hafifçe ıslatılıp buruşturulmuş yağlı kağıt koyup kapağını kapatın. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca üzerine bir tabak kapatıp ters çevirin ve tenceredeki baklayı tabağa aktarın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...