Pırasanın lezzet verdiği tarifler

Fırında Kıymalı Pırasa

 Malzemeler

2 kg pırasa 

5 silme çorba kaşığı tereyağı 

1 adet büyük boy soğan 

300 gram kıyma 

Yarım çorba kaşığı salça 

2 su bardağı su ya da et suyu 

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 

2 adet yumurta 

1 su bardağı süt, 

tuz, 

karabiber 

Fırında Kıymalı Pırasa Yapılışı

Pırasaları temizleyip, 1 cm genişliğinde halkalar halinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Pırasayı tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. 20 dakika ara sıra karıştırarak pişirin ve yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Salçayı 2 su bardağı suda açıp tepsinin üzerine dökün. Tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin. Sürenin bitiminde tepsiyi fırından alıp biraz ılıtın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırpıp, bu karışımı da tepsinin üzerine dökün. Tekrar fırına verip 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...