Gerebiç Tatlısı

Gerebiç tatlısı, lezzetli ve hafif bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Zeytinyağındaki asit oranının fazla olmasından dolayı, öncelikle zeytinyağını kızdırıp, içine birkaç küçük parça ekmek atıp kızartın. Soğuması için zeytinyağını kenara alın.
  • 2
    Unla irmiği karıştırıp ortasını açın. Önce zeytinyağı, mahlep, su ve karbonatı koyarak iyice yoğurun. Hamuru en az 4-5 saat dinlendirin. Ceviz içini bıçakla kıyın, içine şeker, tarçın ve karanfili koyup karıştırın.
  • 3
    Dinlendirilmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasını içli köfte gibi oyarak hazırlanan içten bir kaşık koyup ağzını kapatın.
  • 4
    Kapatılan kısmı dışa gelecek şekilde gerebiç kalıbına yerleştirin. Kalıbı hafif yere vurarak gerebiçleri kalıptan çıkartın. Yağlanmış tepsiye dizerek orta hararetli fırında 20-25 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...