Ispanaklı Çikolatalı Pasta

Ispanaklı Çikolatalı Pasta

Ispanaklı çikolatalı pasta, sofralarınıza farklı bir tat katacak lezzetli bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanakları 15 dakika haşlayıp, süzün ve elinizle suyunu sıkın. Sıvı yağ ile beraber robottan geçirip bir kaba alın. Cam kasede yumurta sarısı ve şekeri mikserle 10 dakika çırpıp, ıspanaklı harca ilave edip karıştırın. İçine un ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu da katıp bütün malzemeyi karıştırın.
  • 2
    Yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra etrafından bir bıçak yardımıyla, 1 parmak kalınlığında halka şeklinde bir parçayı kesip çıkarın. Kestiğiniz parçaları robottan geçirerek toz haline getirin. Böylece çekilmiş antep fıstığı görünümü elde edin.
  • 3
    Daha sonra keki 2'ye veya 3 parçaya bölün. Her bir parçayı pudra şekeri ile karıştırdığınız portakal suyu ile ıslatın. Aralarına süreceğiniz krema için, tencereye süt, çırpılmış yumurta sarısı, un, toz şeker, kakao, damla çikolata ve vanilya koyup iyice çırpın. Orta hararetli ateşte krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın.
  • 4
    Soğuduktan sonra ıslattığınız keklerin arasına sürüp kat kat bir görüntü elde edin. En üste de krema sürdükten sonra toz haline getirdiğiniz antep fıstığı görünümündeki kek ile istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip, üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...