Sofra
Un helvası tarifi mutfağımızın zamansız tatlılarından biri. Mis kokulu tereyağında kavrulduktan sonra şerbetle birleşen bu güzel tatlı özel günlerde ya da ansızın gelen misafirler için nefis bir kurtarıcı. Ayrıca kolay bir şekilde ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte kolay tarifiyle un helvası…

6 Porsiyon

MALZEMELER

    50 gram tereyağı

    3 su bardağı un

    1.5 su bardağı tahin

    ŞERBET İÇİN:

    2 su bardağı su

    2 su bardağı toz şeker

    CEVİZLİ SOS İÇİN:

    1 su bardağı su

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 su bardağı ceviz içi

    1 yemek kaşığı krema

    1 çay bardağı pekmez

Tereyağı ve unu geniş bir tencereye alın. Kısık ısıda, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 30 dakika kavurun. Üzerine tahini ilave edin. 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Şerbet sıcakken helvanın içine bir yandan karıştırıp diğer yandan ilave edin. Şerbet suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Helvayı ocaktan alın, kaşıkla şekillendirerek servis tabağına aktarın. Cevizli sos için su ve şekeri kaynatıp cevizi ilave edin. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Kremaya ve pekmezi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu helvanın üzerine gezdirip servis yapın.